Overslaan naar inhoud

Baudouin Millet

Domaine Baudouin Millet: Authentieke wijnen uit Bourgogne

Domaine Baudouin Millet vindt zijn oorsprong in de jaren 1960, toen Philippe Millet zich vestigde op de Ferme de Marcault in Tonnerre. In de vroege jaren 1980 schakelde hij over van graan- en pluimveeteelt naar wijnbouw, nadat delen van zijn land geschikt bleken voor de AOC Petit Chablis. Hij plantte 9 hectare aan en begon met het produceren van wijn onder eigen naam. Sinds 2011 leidt zijn zoon, Baudouin Millet, het domein en zet de familietraditie voort.

Ligging & Terroir

Het domein is gelegen in Tonnerre, in de Chablis-regio van Bourgogne. De wijngaarden strekken zich uit over 16 hectare, verdeeld over vier appellaties:

  • 9 hectare in AOC Petit Chablis

  • 4 hectare in AOC Chablis

  • 1 hectare in Chablis 1er Cru Vaucoupin

  • 1,75 hectare in AOC Bourgogne Chardonnay

De bodem bestaat voornamelijk uit Kimmeridgian kalksteen, rijk aan fossiele oesterschelpen, wat bijdraagt aan de kenmerkende mineraliteit van de wijnen.

Baudouin Millet

Unieke Wijnfilosofie 

Baudouin Millet hanteert een 'lutte ultra raisonnée' benadering, waarbij minimale interventie centraal staat. De wijnen worden gevinifieerd in roestvrijstalen tanks zonder gebruik van eikenhout, behalve bij enkele Grand Cru-wijnen. Deze aanpak resulteert in pure, elegante wijnen met een uitgesproken terroir-expressie.





Duurzaamheid & Certificering

In 2020 ontving Domaine Baudouin Millet de HVE (Haute Valeur Environnementale) certificering, een erkenning voor hun inzet voor milieuvriendelijke wijnbouwpraktijken. Het domein is ook lid van de onafhankelijke wijnbouwers van Frankrijk, wat hun toewijding aan kwaliteit en traditie onderstreept.

Het team van Baudouin Millet


Naar het wijnhuis

Wijnen uit Bourgogne

Je dynamische knipsel wordt hier weergegeven... Dit bericht wordt weergegeven omdat je niet zowel een filter als een sjabloon hebt opgegeven om te gebruiken.