Fattoi Rosso di Montalcino Magnum (2015)

501.005.15 Fattoi Rosso di Montalcino Magnum (2015)

De wijngaarden voor deze wijn liggen op 350m boven zeeniveau, op een zuidelijke helling. De wijnstokken zijn 15 jaar oud. De oogst van de Sangiovese druiven gebeurd in de eerste dagen van oktober. Na de vergisting in stalen tanks gaat de wijn voor 8 maanden op eikenhouten vaten. Zo'n 3 maanden voor de verkoop wordt de wijn gebotteld.

Rosso di Montalcino is een prachtige, elegante, sappige wijn met volle smaken van rood en zwart fruit. Kruidige tonen en een fijne lange afdronk.

Ontkurk de fles minstens 1 a 2 uur voor het serveren. Het wordt aanbevolen om deze wijn te decanteren, zodat de wijn goed belucht is.

Deze prachtoge Rosso di Montalcino van Fattoi is heerlijk te drinken pasta's, kip, paddestoelen en truffels, stevige risotto's en gerechten van varkensvlees of kalfsvlees. Heel breed inzetbaar dus, en een waar genot om te drinken!

Droog.

Kenmerken

De wijn

KleurRood
Formaat / inhoudMagnum (1500 ml)
Alcohol%14%
DruivenrasSangiovese (100%)

Herkomst

LandItalië
RegioToscane
WijnhuisFattoi, Montalcino

Bewaren en drinken

FlesafsluitingKurk
Botteling2015
BewaarpotentieelHeerlijk om nu te drinken, maar kan 2-3 jaar bewaard worden
Rijping8 maanden op vat
GeurKlein vers fruit en zachte morellen
SmaakprofielZwart fruit en rijk
SmaakDe wijn is harmonieus droog, krachtig en fris met goede aromatische persistentie. De wijn is heerijk om nu te drinken, bijzonder aantrekkelijk.
Serveertemperatuur18°C

Bestellen

Heeft u interesse om Rosso di Montalcino Magnum van Fattoi te bestellen bij Wine Companions? Wij doen u graag een gepast aanbod. Neem contact met ons op, bel naar 077-7600900 of stuur ons een e-mail. Wij helpen u graag!